onsdag 12 september 2018

Vildmarksvägen here we come

(av Martin)

Vildmarksvägen
(klicka för större bild)
12.9.2018
Vildmarksvägen är ett namn som sätter fantasin i rörelse. Vi är nu på väg dit och hoppas att resan skall motsvara de rätt högt uppskruvade förväntningar vi fått efter att ha läst en hel del, skaffat kartor och följt med fb-gruppen ”Vi som åker Vildmarksvägen 2018”. Det verkar helt fantastiskt. Vi ville göra resan under ruskaperioden som rent statistiskt borde kulminera under andra veckan i september. Men man vet ju aldrig. Med en så konstig sommar som vi haft kan man aldrig veta vad hösten tänker företa sig. 
Just nu i skrivande stund när vi ligger invid småbåtshamnen (var annars) i Vasa i ändan av Korsholmsesplanaden har vi strålande solsken och 14 grader varmat ute klockan åtta på kvällen. Om det inte varit för blåsten skulle vi antagligen äta vår middag ute den 12 september. 
Härifrån har vi en sju minuter lång (kort) väg till Wasaline som avgår kl 09.00 i morgon. Då skall vi vara med på färjan till Umeå och sen börjar det. 
Vi har åkt hit raka spåret från Pojo via Aura, Huittinen och Kauhajoki som vår Jane (som bor i TomTom) skickligt lett oss fram längs och genom att undvika motorvägar. Resan tar betydligt längre så men å andra sidan är det ju Resan somär själva Målet.
Det här får bli en kort inledning. Mera följer men jag tror inte att det blir riktigt varje dag. Men för att våga sig på en försiktig gissning: Den som lever får se.


Herman i Vasa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar