måndag 13 mars 2017

Bovar och banditer


(av Martin)
Det har hänt en del inbrott i husbilar och husvagnar. I Finland är det inte så vanligt. För det mesta är det fall där ägarna fått skylla sig själv. Men det har också hänt inbrott med husbilsfolket glatt sussande i bilen, t.o.m. med hundar sovande.
Regel nr 1 är att alltid låsa bilen när man lämnar den. Också när man står på en markets P-plats och bara går för att handla.
Regel nr 2 är att aldrig lämna värdefulla föremål som handväskor, telefoner, paddor, kameror, navigatorer osv. synligt framme.
Regel nr 3 är att inte övernatta på långtradarparkeringar. Där sker det flest inbrott. Också (eller kanske främst) i långtradare. Det är också lätt för bovarna att hålla sig gömda där och operera i skuggan.
Bovarna är erfarna och snabba. Ett inbrott sker på några sekunder.
Min tanke är att göra det besvärligt och långsamt för boven att komma in i vår bil och att inte hitta nånting värdefullt om boven trots allt skulle ta sig in. Om det är besvärligt eller ser besvärligt ut hoppas jag att boven väljer ett lättare offer. Det finns alltid oförsiktigt folk.

Jag har monterat ett kassaskåp inne i bilen där vi förvarar pass, hundpass, pengar o.dyl. Dessutom har jag monterat säkerhetslås både på bodelen (övre bilden) och på bildörrarna (nedre bilden). Hoppas det hjälper. För att våga sig på en försiktig gissning, så den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar