tisdag 14 mars 2017

Den som väntar på något gott...

(av Martin)
Vi börjar vara i väntans tider. Vår första "riktiga" resa med Herman går till Prag med avfärd från H:fors med Silja Star 7.4 kl. 7.30. Tyvärr är tidtabellen såtillvida begränsad, att vi måste vara tillbaks i god tid före Veterandagen 27.4. Mitt sista förtroendeuppdrag i stadens tjänst är att vara värd för Veterandagens fest i Dragsvik. Men det skall nog gå bra. Gärna skulle man resa utan några som helst fasta tider, men man kan inte få allt.

Vi har planerat att köra Via Baltica till Prag och vara framme 12 eller 13 april. På vägen har vi tänkt besöka Bialowiezas nationalpark. Där finns Europas sista helt orörda lövträdsurskogar (!) i naturtillstånd och med återinplanterade visenter och med varg (där får vargen gärna finnas men inte i vår civilisation). På vägen blir det också Stolowebergens nationalpark. Vi ser fram emot att besöka Prag. Man kunde säkert stanna där en vecka (minst). För vår del blir det två dagar.

Sen bär det hemåt via Berlin och Oranienburg till Rendsburg där vi stannar till.
Där har Angi jobbat som praktikant på 60-talet. Vidare landvägen över Danmark till Koppartorp (Nyköping) för att hälsa på syster Kerstin och till Täby för att hälsa på dottern Lena och våra kära barnbarn. Sen Silja till Åbo och därifrån hem.
Så ser alltså planerna ut. Det enda vi vet med största säkerhet är att riktigt så blir det inte. Men det är ju trevligt att planera och ta reda på olika besöksmål, rutter, campingplatser, ställplatser mm. Facebookgrupperna är en stor tillgång när det gäller planeringa. Folk är verkligt generösa vad gäller tips och råd ☺


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar