fredag 7 april 2017

Skuru-Riga

(av Martin)
På grund av den fullständigt obegripliga och omänskliga terrorattacken mot Stockholm tidigare i dag är det svårt att efter vår första fina dag med Husbilen Herman överhuvudtaget skriva nåntig om glädje och äventyr. Men å andra sidan får vi inte ge efter för terrorismen. Vi  hoppas att de som är skyldiga får sin dom och att vi i den civiliserade världen någon gång kommer så långt att vi får slut på hatet och  ondskan.
Hur som helst. Jag försöker:
Angi med doggar på beachen
Det blev en tidig väckning kl 5.15. Silja Star avgick kl 7.30 och två timmar senare var vi framme i Tallinn. Vi hade en hundhytt men den använde vi inte så mycket. På vägen söderut från Talinn hittade vi en fin bajspark för hundarna. Det tyckte dom var skönt.
Strax på andra sidan gränsen mot Lettland besökte vi SuperAlko där vi bunkrade öl och vin och en del annat smått och gott. Priset var ca en tredjedel mot Finland. Man undrar!
Längs kusten på väg mot Riga fanns den ena beachen efter den andra. Vi strannade till  söder om Salacgriva för att få en försmak av sommaren. Nu var det ju tomt men man kan föreställa sig hur det ser ut en varm söndag i juli.
Herman vid ABC airport hotel
Väl framme i Riga vid 17-tiden hittade vi en parkering utanför Tekniska universitet och vandrade omkring i gamla stan i småregn och kyla och tog en öl på en uteservering  där vi kunde ha hundarna med.
Sen bar det av mot ABC airport hotel (N 56 55.9101' E 24 00.9885') som också fungerar som camping där vi på förhand hade bokat plats. Fint mottagande. God middag ombord en regnig kväll.
Allmänintryck av Lettland:  Man märker att Lettland haft en längre väg att gå efter självständighetten än Estland. Husen i synnerhet på landsbygden är i sämre skick men det gäller nog också Riga. Fina vägar; åtminstone huvudvägen mellan Tallinn och Riga. Serviceinriktade och mycket trevliga människor (som talar engelska) och Riga fantastiskt vackert.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar