fredag 14 september 2018

Kusinträff mm


(av Angi)
13.9
Överfärden från Vasa till Umeå gick bra. Vi fann ett bra fönsterbord utanför cafét där vi fick ha hundarna med och där fördrev vi de drygt 4 timmarna det tog över viken. Väl framme tog vi oss snabbaste vägen till Örnskjöldsvik längs stora kustvägen. Strax söder om  Örnskjöldsvik bor Martins två kusiner med män samt deras pigga 91-åriga mor, vilka vi hade bestämt träff med, ett trevligt återseende efter 35 år. Efter det begynte vår egentliga irrfärd.
Vi tog vägen från Örnskjöldsvik mot norväst och vårt mål för dagen var Strömsunds camping. Färden tog oss genom fina landskap längs älvar och sjöar, det finns nog nästan lika tätt med sjöar här som det finns i  östra Finland. Längs älv/å-dalarna finns en vacker bebyggelse ovanför odlade områden och betesmark som sluttar ner mot älvarna/åarna. Däremellan är det förståss stora ödemarker. Naturupplevelserna för dagen var nog de många tjäder- och orrflockar som uppehöll sig intill vägarna, vad de sökte där vet jag inte men något fanns där som var viktigt för dem. En vacker liten hjord renar gick över vägen framför oss, den sista av dem en ståtlig härk med fina horn. En stor uggla flög också upp alldeles framför bilen. Vad för slags uggla kunde vi inte avgöra, men stor var den.
Strömsunds campingplats (N 63.84555, E 15.53224) är stor och fin med alla behövliga funktioner. Också nu efter sommarsäsongen stod här mellan 10 och 15 husbilar och i några av semesterstugorna ser man ljus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar