lördag 2 mars 2019

Karneval i Neckargemünd (Baden-Württemberg)


(av Martin)
Den här dagen skulle egentligen ha blivit vår tredje dag med bongning av slott, borgar och kloster. Så blev det inte riktigt. Ett slott blev det och inte ens det speciellt stort och pråligt, fast ganska fint egentligen. Sådär som ”slotten” i Finland fastän äldre. Det var Schloss Neckarbishofsheim. Slottet började byggas år 1274 vid en borg och är den äldsta bevarade byggnaden i Neckarbishofsheim. Slottet som redan nu är högt hade tidigare ännu en våning i trä som sedermera brann ner. Den senaste privata ägaren var släkten von Halmstatt som dog ut år 1952. Slottet köptes av staden som nu ansvarar för det. Vi var inte inne i slottet men det lär vara fint med en stor och ”ursprungligt” möblerad riddarsal.

Schloss Neckarbishofsheim
Schloss Neckarbishofsheim
Dagens program bestod av ytterligare fyra borgar i närheten av Neckargemünd. Därav blev dock intet. När vi kom till Neckargemünd var vägen avspärrad på grund av karnevalen som vi var helt omedvetna om, men inte nu längre. Karnevalen pågår fram till onsdag med olika happening på olika ställen. Nu var det således Neckargemünds tur. Tåget började kl 14. Vi beskådade spektaklet till 15.30 och då höll det ännu på. Det blev en hel del bilder av vilka jag satte in en del på min fb-sida på https://www.facebook.com/martin.glader.9 för den som är intresserad. Här i bloggen sätter jag bara in ett par bilder.

Karneval i Neckargemünd
Karneval i Neckargemünd
Karneval i Neckargemünd
Karneval i Neckargemünd
Från Neckargemünd åkte vi till en ställplats i Hirschhorn i Hessen alldeles vid stranden av Neckar. Ett fint ställe. Pga vägavstängningen blev det en ordentlig omväg hit längs en mycket gammal och kringelikrokig väg som såg ut att vara byggd på romartiden även om det nog inte var så. Vi blev informerade om att det i morgon är Hirschhorns karnevaltur och att den karnevalen skall vara klart större än den i Neckargemünd. Vi stannar här till måndag förmiddag. Kanske det blir mera bilder.

Ställplats i Hirschhorn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar