söndag 10 mars 2019

Rendsburg (Schleswig-Holstein, Tyskland) - Greve (Sjaelland, Danmark)


(av Angi)
Dagen började med en skön promenad runt Stadtsee intill vår ställplats. I den lilla sjön var fågellivet livligt, där såg vi förutom gräsänder också grågäss, sothönor och skrakar. I en buske bredvid stigen hoppade en gärdssmyg omkring. Koltrast, taltrast, bofink och rödhake sjöng och Martin som har bättre hörsel hörde också en näktergal! Ställplatsen ligger väldigt trevligt med natur runt och ändå nära centrum av Altstadt. Där åt vi en god tysk middag igår kväll med utsikt över ett litet torg och med den gamla kyrkan i bakgrunden.

Så lämnade vi Rendsburg och körde norrut mot den danska gränsen. Ett stopp för att tanka diesel och LPG-gas och sedan lämnade vi Tyskland. Vid gränsen blev vi stoppade av den danska gränspolisen och fick visa passen och berätta vart vi var på väg. En trevlig gränspolis tyckte inte att han behövde undersöka oss mera och vi fick köra vidare. Det var första gången någon tull överhuvudtaget varit intresserade av oss.

Nu är vi på en ställplats i Greve strax söder om Köpenhamn. Det har varit svårt att hitta natthamn här, flera ställen vi sökt upp har varit stängda eller otrygga. Till slut beslöt vi att stanna utanför en campingplats och medan vi parkerade kom föreståndaren för stället och öppnade bommen för oss, platsen öppnar egentligen först till påsk. Så nu har vi en trygg natthamn.

I morgon åker vi över till Sverige och efter det tror jag inte det blir flera inlägg om denna irrfärd förutom en sammanfattning vid något tillfälle. I Sverige kommer vi att besöka släkt och vänner och kör sedan ombord på Finlandsfärjan på kvällen 17.3.

Vi tackar våra trogna läsare! Det har varit trevligt att skriva blogg både för er och för vår egen skull,

4 kommentarer:

  1. Det är bara att säga tack för resan som vi har fått följa och hjärtligt välkomna hem! Det skall bli roligt att få träffa er igen. Njut av den sista veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Henrik. Nu i Danmark har vi haft den första köldnatten det här året. 😄

      Radera
  2. Vi i Finnsummetone ønsker dere god tur hjem. Det var så hyggelig å treffe dere, - og vi har fulgt med på deres irrfarder. Kanksje vi treffes ved en annen anledning. Vi vender også snart nesen nordover og hjemover. Ca en uke til her i Tarifa og så er det straka vegen hjem.

    SvaraRadera
  3. Det har varit fint att följa er resa också. Jag minns vår träff i Alberobello med glädje. Önskar er en trevlig återfärd genom ett vårligt Europa.

    SvaraRadera