tisdag 12 september 2023

Kolari - Kemijärvi

                                                                            (av Martin)

 Campingen i Jouttensuvanto var ingen höjdare, illa skött och en total avsaknad av sociala utrymmen. Till fördelarna hörde ett antal bastur som ingick i priset om man eldade själv, ett fantastiskt fint läge vid Torne älv, en vänlig och tillmötesgående värd och ett rimligt pris. Hela området nere vid stranden hade högt och oklippt gräs och var gropigt och mjukt. Jag kan med fasa föreställa mig hur det ter sig efter ett ordentligt regn. Man såg också hjulspår av hur det kan vara.

Camping Kemijärvi där vi nu ligger är raka motsatsen. Synnerligen välplanerat och snyggt med alla de faciliteter man kan tänkas behöva och allting rent och fint. Vi har bokat bastu till kl 18. Då blir det nog dopp i Kemijärvi.

Resan hit var rätt händelselös förutom att vi hittade ett vackert ställe vid stranden av Ounasjoki för en kaffepaus.

Vägarna här i norr, i synnerhet de äldre, har frostsprickor hela vägen. När man kör låtar det som när Man förr i världen åkte tåg på osvetsade räls, du-dunk-du-dunk du-dunk. Inte så njutbart.

Martin förvirrad i paradiset (med upplyst skägg)

Visst grips man av köplust?


Och så var vi ju tvungna att stanna vid Santa Claus´souvernirparadis vid polcirkeln. Där intog vi varsin macka som inte höll samma nivå som priset. Det vimlade av besökare och kommersen gav en varnande försmak om vad som förestår.

Vi ser fram emot bastu och en skön k väll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar