fredag 15 september 2023

Summa summarum

                                                                        (av Martin)

15.9.23

Efter frukost och morgongöromål åkte vi i väg. På vägen mot Metsäkartano såg vi en sevärdhetsskylt till Pumpulikirkko som gjorde oss nyfikna. Vi beslöt oss för att ta en titt. Vi åkte så långt man kom med bil och gick resten av vägen längs en vacker skogsstig genom en urskog där skägglaven hängde från kvistarna och skogen också i övrigt var en urskog som inte rörts på länge. Efter 1,5 km vandring (som kändes betydligt längre) kom vi fram till Pumpulikirkko som var en förkastning som bildade imponerande formationer. Platsen har varit en ritplats och används fortfarande för gudstjänster och bröllop, därav namnet. Vi är glada över att vi hittade platsen och tog oss för att besöka den (trots mitt fysiska tillstånd som f.n. inte är speciellt bra)







Efter sedvanliga kaffe- och lunchpauser är vi nu ”hemma” i Joutula. Nämnas bör kaffepausen i Kinuskihuone i Suomussalmi där vi intog eftermiddagskaffe plus mäktig kinuski-citronkakbit.

Under vår resa har vi tillryggalagt 2767 km på 40 timmar och 4 minuter körtid. Det blir 69 km/h i snitt.

Vi har varit helt nöjda med Herman II. Där finns all utrustning vi behöver och allt har fungerat. Också värmaren de nätter det varit nära noll. Vi var tveksamma till hur vi skulle klara bäddarna på tvären. Det fungerade utmärkt. I vår ålder springer man uppe en del på nätterna men det var inget problem. Bilen är bra att köra och lätt att parkera; som en personbil. För att vara en bil på 3,5 ton var bränsleförbrukningen inte så hög, oftast kring 8,6 l/100 km

Summa summarum: En fin resa till intressanta resmål och i trevligt sällskap.

2 kommentarer:

  1. Roligt att höra att resan var lyckad och att ni kom hem utan större problem! Kerstin

    SvaraRadera
  2. 69 i snitt!! Det brukar betyda tätt så hög fart.

    SvaraRadera