tisdag 3 oktober 2017

Tag der Deutschen Einheit

Neckargemünd
(av Martin)
3.10
Campingplatsen i Neckargemünd var fin, välskött och välutrustad och inte speciellt dyr heller. Med husbil, hustru och hundar blev priset 19 € och då ingick allting, dvs. dusch, vatten, toatömning och el (vilket inte vi drog nytta av; vi kopplar aldrig in oss). WIFI betalade vi 3 € för men det var onödigt. Min telefon som hotspot var betydligt effektivare. Vi använder nätet en hel del, för att kolla FB, läsa nyheter inkl. Västis (som utkom i dag, tisdag), YLE Vega Västnyland och Husis men framför allt för att uppdatera bloggen.

På förra stället hade vi av misstag lämnat efter oss en av nivåkilarna som vi använder för att få Herman att stå bekvämt i plan. Efter ett visst googlande konstaterades att Erwin Hymer World fanns lämpligt på den tilltänkta rutten i Wertheim nära Würzburg. Där tänkte jag att man kunde hitta nivåkilar. Hymer är Tysklands största husbils- och husvagnsföretag med sammanlagt 16 olika märken. Bl.a. ingår Hermans märke Bürstner i gruppen. Det som är stort i Tyskland är verkligt stort.
Efter diverse morgongöromål och hundpromenad i Neckargemünd, som var en alldeles förtjusande liten stad vid Neckar, med gamla välhållna hus och mysiga gator och prång, åkte vi så iväg. 

Oktoberfest hos Hymer
Vi tog snabba vägen c. 180 km till Wertheim. För att vara tisdag var det förvånansvärt lugnt på vägarna. Framför allt såg vi inga långtradare. Så småningom gick det upp för oss att tyskarna firar sin nationaldag, Tag der Deutschen Einheit, 3.10 till minnet av Tysklands återförenande  3.10 1990. Då blev vi fundersamma om huruvida Erwin Hymer World skulle vara öppet. Alla affärer vi såg på vägen var stängda. Så var det inte. Wertheim visade sig vara ett outletcentrum med en massa märkesvaruföretags outletaffärer som alla hade folkfest och öppet på nationaldagen. När vi började närma oss var det en massa bilar på väg dit och trafiken ringlade långsamt redan ett par kilometer innan vi kom fram. Vi lyckades parkera Herman på EHV:s jättelika parkeringsplats och tog oss in byggnaden som också den var jättelik. Där var full Oktoberfest på gång med folk i mängder längs långborden i en stor stor sal och en 20-mannaorkester i Lederhosen och tyrolerhattar som spelade rätt sort musik. Efter 10 minuter öppnade shoppen kl 13. Där fanns allt man kunde tänka sig i tillbehörsväg inklusive ett stort urval nivåkilar. Vi inhandlade ett par som liknande dem vi haft tidigare fast något större och med förvaringspåse. 


Wachsenburg
Målet för dagen hade vi bestämt till en parkering (”puskaparkki”) under Wachsenburg nära byn Holzhausen  sydväst om Erfurt (N 50.85588, E 10.87635). Den hittade jag på appen MEINWOMO. Färden gick 160 km upp och ner på slingrande vackra småvägar och genom ett otal byar och småstäder. Det har regnat ett par dar vilket gör färgerna i naturen speciellt mättade och vackra nu när solen började bryta fram. Väl framme kl 18.06 konstaterades att vi gjort ett bra val av övernattningsställe. Parkeringsplatsen med en vacker utsikt över Holzhausen är avsedd för vandrare. Från parkeringen går en vandringsled som löper från borg till borg på en längd av 21 km. På parkeringen finns en skylt som talar om att man är välkommen att nyttja den! Efter en promenad med hundarna börjar det nu vara dags att börja fundera på kvällens middag. I morgon blir det en titt på borgen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar