lördag 8 april 2017

Riga - Suwalki (Polen)


(av Martin)
Det som mest dominerade resan var en lång rak väg på ca 400 km. Vägen mellan Riga och polska gränsen är ritad med linjal och går över oändliga odlade åkrar. På åkrarna var vårbruket i full gång. Höstsådden var grön och fin och på sina ställen spriade t.o.m. vårsådden. När man ser dessa enorma arealer och betänker skillnaden i lönekostnader är det svårt att förstå att våra finska bönder klarar sig i konkurrensen. Någonstans måste det finnas en produktivitetsskillnad.
Vi hade blivit varnade för de dåliga litauiska vägarna och den hetsiga och aggressiva trafiken. Så var det inte. Med utantag av djupa spår i vägbanan på långa avsnitt var vägarna helt bra. De heldragna vita linjerna uppfattas mest som misslyckade förslag av klåfingriga byrokrater som man inte behöver bry sig om. Trafiken löpte helt bra utan några incidenter.
Vi tog en kaffepaus i Bauska och promenerade omkring en stund.
Vid Truskava tog vi en kort lunchpaus. Jag tog en tupplur medan  Angi gick till den lilla byn och tittade på den stora kyrkan.
Den stora behållningen för oss naturvänner var ett väldigt bestånd av mistel i snart sagt varje träd i trakten av Kaunas. Misteln blommade vackert gulockra på sina nakna värdträd. Den syns fint nu före lövsättningen. Sen försvinner den i lövverket.
När vi passerade polska gränsen förändrades landskapet totalt. Slättlandet övergick i vackert kuperade landskapöstsåddenH. Vägarna också fina ända till Suwalki. Före målet för dagen passade vi på att shoppa i Suwalki Plaza. Där fanns också en bankomat.

Zajazd PRIVATE
Målet för dagen var en liten campingplats/ställplats Zajazd PRIVATE, adress ul. Polna 9, Suwalki (N 54 05.59968’ E 22 56,06994’). Stället är ingärdat och lugnt och ligger vid en liten å. Hundarna får springa lösa på gården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar