onsdag 2 januari 2019

Marina di Ragusa, fortfarande


(av Martin)
2.1.2019 Marina di Ragusa, fortfarande


Vi ligger fortfarande i Marina di Ragusa (båttermerna hänger kvar) där vi har det bra, till och med mycket bra. Vädret har ännu så länge varit fint och vi har haft strålande (i ordets egentliga bemärkelse) solnedgångar varje kväll. 

Herman i Marina Camping, Marina di Ragusa
Trots att vi kanske inte är så mycket rutinmänniskor, kanske tvärtom, så skaffar man sig en del rutiner när man ligger länge på samma plats med sin husbil och inte har hemmets sysslor som upptar ens tid. Ett av de trevligaste inslagen i vår tillvaro här har varit att på eftermiddagen vid fyratiden dra oss ner mot stranden för att invänta solnedgången. Vi har kanske nämnt solnedgången förr men jag gör det igen. Det är scenerier vi inte blir mätta på. Att vänta och se hur solen närmar sig horisonten och så småningom droppa ner i havet för att färga hela horisonten och de moln som finns på himlen i otroliga färger med en ständigt växlande palett är någonting man inte får tillräckligt av. Det är olika varje gång och sceneriet förändras varje sekund. Sen går solen ner och det blir snabbt mörkt. Solen går ner c 16.50 och 17.30 är det helt mörkt. Då har vi ännu ett par timmars läsning innan vi börjar tänka på kvällsmat antingen i Herman eller på någon restaurang. Stranden nedanför oss är funtad så, att vi kan låta hundarna löpa fritt. Det gillar dom. Också hundarna ser fram emot solnedgången varje kväll.

Hundkompisar
På tal om hundar. Ställplatsen där vi håller till är hundvänlig och här finns också många vänliga hundar, både stora och små. Mitt på dagen är porten till gatan öppen och då håller vi hundarna kopplade men annars får dom (dvs Charlie; Willie är mera reserverad; no coraggioso) leka fritt. Också det ett skådespel. Vår engelska granne är en ettårig rätt så vild tik som kanske väger 50 kg. En annan granne knappt 5. Och så flera däremellan. Härom dagen tror jag att det var sju hundar med i leken.

Mot slutet av veckan blir det kyligare och ostadigare. Som det nu ser ut har vi tänkt dra vidare i morgon men det vet man aldrig med säkerhet. Vi har tänkt åka medsols runt holmen. Hit kommer vi med säkerhet tillbaka. Vi hör av oss. Hålls på kanalen!

5 l alldeles utmärkt vino di tavola inhandlat av
campingvärden för 8,50 € eller 1,70 €/l



2 kommentarer:

  1. Hej och god forsättning på det nya året. Det är härligt att läsa om era irrfärder och man blir sugen på att själv se Sicilien nångång. Fantasktiskt med en "egen" vulkan också! Jag blev tagen av er vindunk. Vin är ingen lyxvara tydligen i Italien och behöver varken prydas av dyra flaskor eller högt pris. Något att tänka på här, där man anses vara alkoholist om dricker vin varje dag..

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma Pia. Som du förstår av blogginläggen så har vi det bra med omväxlande miljöbyte och närmare studium av miljöer. Den uråldriga historian imponerar mycket, man kan verkligen tala om vår kulturs vagga. Kanske gör ni också en tur hitåt, Sicilien, Sardinien, Calabrien eller något annat mål.

    SvaraRadera