torsdag 15 november 2018

Warszawa – Suchedniów


(av Martin)
15.11.2018: Warszawa – Suchedniów

Parkeringen i Warszawa
Ända fram till Warszawa har vi haft rätt regnigt väder. Eftersom början av resan har bestått av ganska långa transportsträckor på 300–400 km betyder det att vi varje dag mot slutet av dagen har kört i mörker på regnvåta vägar. På en del etapper har vägen varit rätt smal med många vägkorsningar och övergångsställen trots att vi huvudsakligen åkt längs ”stora” vägar med gröna en- och tvåsiffriga vägnummer. Det har krävt en hel del koncentration och också stundvis varit rätt tröttsamt.

I dag blev det bättre väder. Vi vaknade till en solig morgon och begav oss efter frukost på en lång och skön promenad längs Wislas strand i centrala Warszawa. Vårt nattläger på en bevakad parkeringsplats i en park invid gamla stan ligger verkligt fint. Parken är också fin för hundpromenader.

Promenad längs Wisla
Efter förmiddagspromenaden och d:o kaffe bar det av efter att vi erlagt parkeringsavgiften på 30 zloty (7 €). Före den avgiften skulle vi ha kunnat stanna till kvällen.

Vi körde i rask trakt längs E77 mot Krakow med en paus endast för att tanka (för 1,23 €/l). Vi hade på förhand siktat in oss på en husvagnscamping, Camping 140 OSIR (N 51.04154, E 20.84257) i Suchedniów, ungefär mitt mellan Warszawa och Krakow.

Som enda gäst för dagen blev vi mycket vänligt välkomnade och blev anvisade en fin strandtomt. Innan vi installerade oss blev vi guidade till en självtvätt där Herman fick sig en rejäl ansiktslyftning. Jag tycker att vägarna i Balticum är smutsigare än hos oss. Eftersom vi kört flera dagar på regnvåta vägar såg Herman rätt så eländig ut, men det gör han inte nu längre.

Camping 140 OSIR
Husvagnscampingen är riktigt fin med rena och snygga sanitetsutrymmen och fina anläggningar med båtar och kanoter och en lång beach för sommarturism. Anläggningen är öppen året runt men den här tiden på året är det inte många campare.

Efter att vi intagit vår strandtomt blev det plättlunch med polsk mjölk, Mörbys vetemjöl och finska luomuägg. Riktigt gott. 

Efter lunchen var det dags för en skön skogspromenad i naturskyddsområdet invid. En observation var att hundarna på gårdarna nog inte är några vänliga sällskapshundar utan till för att vakta gårdarna. Det skälldes väldigt och hundarna såg inte vänliga ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar