torsdag 21 februari 2019

Castiglione Falletto (Piemonte) - Turin (Piemonte)


(av Angi)
Ännu en skön morgon grydde. Natten hade varit kall, man kunde se frostrester i gräset.

Morgondis i Castiglione Falletto
Efter morgongöromål hade vi ett telefonsamtal till den närbelägna vingården där gårdagens goda vin producerats och frågade om vi kunde komma dit på förmiddagen. Det passade dem om ett par timmar blev svaret. Den tiden använde vi till att ta en ordentlig promenad i Castiglione Falletto, en trevlig by som såg välmående ut i skydd av medeltidsborgen och omgiven av milsvida vinodlingar längs sluttningarna. Förmiddagskaffe intog vi på ett av byns caféer.

Vinodlingar i Castiglione Falletto
Sedan bar det iväg knappt en kilometer till vingården Cavallotto Tenuta Bricco Boschis. Där blev vi väl mottagna men tyvärr var det vin vi sökte, Langhe Nebbiolo, slut hos dem. Vi fick rådet att åka till en vinbutik i Alba ca 20 km därifrån dit Cavallotto sålt en del av sin produktion. Det gjorde vi och Gps-Jane lotsade oss fram. 

Cavallotto Langhe Nebbiolo
Det var marknad i staden och vi hittade en lämplig parkeringsplats intill marknaden ca 150 m från vinbutiken. Ända fram skulle ha varit vanskligt att köra, stor bil och smala gator passar inte ihop. I vinbutiken blev vi väl mottagna och de hade vinet vi sökte så det blev affär plus lite extra, några flaskor av betydligt dyrare viner. De skall tas fram för mycket speciella tillfällen, få se när….

Då var vinuppköpen i Italien avslutade (tror jag) och vi fortsatte längs mindre vägar mot Turin. Vi handlade på vägen i en affär som skulle siestastänga om två minuter, men vi fick vad vi behövde och kunde fortsätta. När vi kom fram ca kl 13.15 var porten till ställplatsen i Turin stängd och skulle öppna kl 15. Siestan hålls här mellan kl 13 och 15. Vi fick vår lunchpaus och lite extra paus innan vi fick köra in. Ställplatsen är stor med både dusch och tvättmöjligheter så här under eftermiddagen har vi tvättat två maskiner, det behövs ibland. 

Ställplatsen i Turin



3 kommentarer:

  1. De två senaste dagarna har bjudit på en fantastisk resebeskrivning. Jag riktigt ser människorna framför mig och känner doften från landskapet och krogarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så fint att läsa dina kommentarer. Det är roligt att sammanfatta vad man varit med om och kommentarer uppmuntrar verkligen. Tack Henrik!

      Radera
    2. Det är ju det att ni bjuder på en resa så att man i andanom är med. Här sitter jag och har högläsningsstunder med Catta när ni har presenterat en ny berättelse. Vi njuter.

      Radera